Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en betraktning


Utifrån och in

Skapelsen går från centrum och ut likt två händer dragna från mitten och förda utåt i en vid gest.

Från skrivbordet såg han ut genom fönstret, över åsarna och ner mot fjorden. Där var dom allihop. Folket. Intrasslade i sitt.
En färja stävade ut. Shopping, jacuzzis, supè på övre däck, ett löjligt dansband och stressad bartender lismande helt upp i ens öppna röv.

Parfymen, om den kunde följas med blicken, lade sig som kvällsdiset i skogen. Älgen drog sig ner från höjden. I maskinrummet dunkade diselmotorerna.

Lutade mot disken i baren, mot stolsryggen i matsalen, på sängen i hytten. En flaska starkt och läsa broschyren. Matsedeln upp mot näsan. Föreställningsvärlden ålade sig runt i sinnet. Alla intryck, förväntningarna, ruset. Vågorna, för all del, stäven och bogen.

Skapelsen går från centrum och ut, likt två händer...




Fri vers (Prosapoesi) av hansensson
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-22 01:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra, beskrivande...lätt att se alla bilder du målar...
2013-02-22

  kerstin skriver VIP
en betraktande,avvaktande ögonblicksbild där älgen bryter in på ett märkligt fint sätt. och händerna som går från mitt och ut ger rymd i bilden.
2013-02-22
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson