Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten protest mot skolpolitiken i min hembygd


skolan

På vägen man står och ser kyrkviken fryser
Man vänder sig om och i skolan det lyser
Men maktens kalla hjärtan så gärna vill
Stänga detta sista stolta sigill

En by utan skola ja den e ju dö
Och den mina vänner kommer ej fram i tö
Nej ut nu alla by bor och låt dom stå till svars
För det här har våra styrande gjort till en fars

En kvinna nr ett jag tror hon blivit stor
Finns där inga levande barn där hon själv bor
Frågan är om inte vissa borde hoppa av i nästa krök
Och hellre göra pannkakssmet i sitt eget kök






Bunden vers (Rim) av Jostein Solbrekke
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-22 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jostein Solbrekke
Jostein Solbrekke