Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För Varenda Unge

Innan är allt som vanligt

då kommer chocken

en ung flicka valde döden framför livet

det unga hjärtat slutar slå tyst och lugnt

men efterskalven hörs på flera mils avstånd


vi drar efter andan

minns hennes ansikte

och handlingarna som vi hört om

sen fortsätter vardagen som vanligt igen


En flicka valde döden framför livet

vi ger henne en tanke

sen minns vi tvätten

disken måste diskas

vänner måste underhållas


en flicka valde döden framför livet

och vi väljer disken framför en reflektion över livet

istället för en tacksam tanke för vårt och våra näras fortsatta liv

istället för en fundering över varför detta hänt

istället för att se vad vi kan göra för att hjälpa dem som blivit lämnade kvar


en flicka valde döden framför livet

Jag ger dig en tanke och en bön

hoppas på att du nu har det bättre

himmelen har en stor famn

och jag ska göra vad ingen gjorde för dig

jag ska kämpa

slåss

och skydda varje barn

för alla barn är värda att kämpa för.


Vila nu i evigheten

och förlåt oss som svikit dig

ljuset intill min babyblomma brinner för dig.








© Veronika Forsberg




Fri vers av Veronika Forsberg
Läst 267 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-02-22 21:04



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berör...
2013-02-23

    ej medlem längre
Så vackert och kärleksfullt skrivet
2013-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Veronika Forsberg
Veronika Forsberg