Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivböcker

Placerar ut alla mina skrivböcker,
nötta, halvanvända och nya,
över hela golvet i mitt rum.
En liten yta lämnar jag fri
för min rumpa och mina ben.
Sätter mig ner,
berör alla livsverk,
alla heliga skrifter
och de rena sidorna som ännu väntar på stordåd.
Jag luktar på mina böcker
som Ferdinand luktade på sina blommor,
och känner mig fri,
lugn och lycklig.
Jag som försökte shoppa mig fram
och slå mig fram till lycka,
men målet visade sig vara lika tomt
som vägen dit.
Och ångesten följde mig bara lugnt
i hälarna.
Men inte här Herr Ångest,
här får du inte tag på mig,
där jag fyller min själ
med harmoni.
Här får du inte tag på mig
där jag känner lukten från mina
skrivböcker,
och ler mot synen av
min kreativitets aldrig tystnande röst.




© Veronika Forsberg




Fri vers av Veronika Forsberg
Läst 333 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-10 19:37



Bookmark and Share


  Nina.H
Härlig känsla som du beskriver väl!
2013-10-05

  träsnidaren
Mycket fin.
Att skriva är som att flyga.
2013-10-05

  Bibbi VIP
Suverän.
2013-08-13

    ej medlem längre
Ärligt 100%
2013-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Veronika Forsberg
Veronika Forsberg