Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För allmän kännedom: Turetokens fik hittas lämpligen på Träfflokalen TURE i Tureberg, Sollentuna. En kajplats i tillvaron dit alla är varmt välkomna:)


Turetoken


Turetokens trasiga änglasjäl
glittrar av kärlek och vill alla väl

Klokhet och visdom han inom sig bär
men inget behov att bekräfta
För själen är ren och han är den han är
trots att fördomens makt är svår att bemästra

Blicken är skarp och han vet vad han vet
trots samhällets påsatta törnekrans
Han bär ju sin egen hemlighet
att de upphöjda jagar sin egen svans

För svanslös han är, vilket är ett dilemma
fått öva balansgång ändå
Kan ej därför känna sig riktigt hemma
på svansviftarnas egen förhöjda platå

Han hör allt och ser allt och registrerar
all falskhet och skevhet i stort och smått
men stämplad han är av de som makten regerar
att han överkänslig är och inget har förstått

Så ett tips till er som har stulit makten
och av svaghet skapat förtryckarpakten

Kom till Turetokens fik
så blir du aldrig mer dig lik


och kan därefter stoppa själaslakten!!




Bunden vers av Schizooliza
Läst 475 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-02-23 19:00



Bookmark and Share


  Petter S
Otroligt bra skrivet, beskriver missförstådda och känsliga människors utsatta situation. :-))
2013-11-27

  Mats VIP
Trevlig text! Om ett ställe man skulle vilja besöka, tack vare texten
2013-03-07

  Larz Gustafsson VIP
En gammal punkare, Leif André, spelade Pelle Svanslös en gång.
Han har lirat trummor i punkbandet Pizzoar.
2013-02-24

    ej medlem längre
Härligt skriftat.
2013-02-23

    ej medlem längre
Jubel och fanfar- vilken stil du har!
2013-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza