Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill ej. Men måste, måste, måste stoppa farten och kväva den vackraste av sländor som föddes i vårt möte, innan dagen ens tagit slut. Om du bara hade kunnat våga lita o tro på mig att sländor ej är farliga.....


Av respekt till dig


Så jag backar väl...


- Lika onaturligt som

att tvärbromsa bilen

mitt på en högtrafikerad

motorväg.

Utan någon anledning alls,
mer än att...

du ber mig göra det


- Lika onaturligt som att sitta i en nyss

uppskjuten rymdraket och helt plötsligt

tvinga besättningen till att stänga av motorerna

innan raketen ens nått någon nämnvärd höjd,

för att därefter låta oss alla falla till marken igen.


Bara för att...

du ber mig om det


Ingen vettig människa skulle göra något så
otroligt meningslöst och onödigt!



Men jag backar väl ändå

eftersom jag vet

att det inte är du som ber mig




Det är bara din rädsla som talar




Så jag backar mina känslor nu


- Imploderar




Fri vers av Schizooliza
Läst 598 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-02-24 02:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"- Imploderar"
Du har hittat en väldigt viktig vinkel i relationer med människor.
Utmärkt skrivet!
2013-05-08

    ej medlem längre
Starkt och gripande !!!
2013-04-12

  Elina Vacker
Den ena sidan av känslostråket, den ömsinta, ansvarstagande och väns accepterande. Lite kritik: du skulle ha uppnått en spänning i texten om du hade varvat det du skrivit med den andra sidan av känslostråket: ilska, besvikelse och hat, förminskning och arrogans, nedlåtande kritik och behov att sparka. Din text hade inte bara blivit mer dynamisk, den hade också enkig min mening bättre skildrat de mixade känslor som tar all energi från en i en sån här situation. Bakom uppgiven ledsen uppgivenhet finns ju ilskan. Men, men...några reflektioner från mig efter läsning.

Elina V
2013-03-07

  Johan Bergstjärna VIP
Jag har varit i liknande situation som båda parterna i denna text, och jag vet: det är just för jävligt, nej överjävligt.
2013-03-05

  Anoo Niskanen VIP
Du berör med din text. Den känns ärlig.
2013-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Du är mjuk. En sällsynt egenskap, men väldigt fin.
2013-02-24

    ej medlem längre
Rädsla urholkar själen
2013-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza