Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barndoms universum

Utspridd över min ungdoms soliga åkrar. Höet som jag kunde beskåda i timtal då dammet dansade i solljuset där det föll genom springorna i ladans inre.
Hoppade gjorde vi och hoppa skulle vi heslt inte göra för det kunde ta fyr.

Blicken glider längs det långa gräset och ut om vidderna. Över staket och gärden, stengärsgårdar och under kor och hästar, in emellan gödselstanken och bort längs gatan till butiken i centrum, över kyrktornet, kyrkogården och tillbaks igen till ladan.
Mums från spiltor och smaka på pelletsen som hästen skulle ha. Ligga där med arm bakom nacke och så sprätta plötsligt ut igen. Snabba steg över gruset. In i skogen, galopp som en häst, över torkad mossa och upp till fotbollsplan förbi grinden och den hisnande backen ner som man flög igenom som en liten Robin Hood. Rivbroms i gruset och så var man vid vägen ner mot byn igen.

Denna storslagna värld i en liten gosses soliga sinn.




Prosa av hansensson
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-24 15:37



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP

Den är inte värld denna tystnad
denna text. Du får ännu en,

2013-02-25

  smultronbergen VIP
Du. Din utan tvekan bästa text
hittills.

Vad finns att säga! Inte mycket.
Det börjar likna sann sann och
innerlig litteratur. Jag är pojken
och det Solvarma höet,

Tack tack tack ... / S
2013-02-24
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson