Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samtiden

sodom och gomorrha

vart vi nu är på väg
vi är väl kanske inte på väg någon särskild stans

spatserar kanske längs kajer, ser staden vältra sig och
väntar
ser utrensningen starta i tunnelbanan kanske

talar om samtiden och smeker konsten längs med våra munnar löper en tidsfråga
det slingrar sig och rör sig samtidigt i ultrarapid


ach du arme

i containern finns en hel del av vår tid
plast och bråte i en ständig röra och på samma gång en annans middagsmat

ej tid ännu för detta som komma skall även om inte svaret är ovisst
frågan är överstruken, flyttad
gömmer sig någonstans i en lägenhet i väntan på nytt liv som somliga andra

det var ju hit vi var på väg, fattigdomen finns ju inte i dessa tider eller hur var det nu
men de tomma ögonen den härjade blicken de orkeslösa stegen

vardagen , rörelsen mellan designerduken till förskolan till gentrifikationen:

[sicksack]
[snicksnack]
[containerliv]
[samtidsliv]
[designerliv]
[varuliv]
[ klagoliv]
….........




Fri vers av ellanb
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-26 22:40



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
sodom och gomorra som om
lilla mänskan i sina trötta frågor
utan ork att svara redan svarat
på frågan. Att leva i en tid när inte
ens det uppenbara får namnsättas ,
en AG kan hämnas, bli beskylld för
dessa trollkonster sociala ; där vi
inte klarar de tusen i luften, samtidigt

Din text är riktigt begåvad och jag
gillar hur du använder orden, på
så många ställen, / S
2013-02-27

  hansensson
Smart text. Skulle kunna gälla för fler saker. Annat otyg och eget.
"Frågan är överstruken" - en pärla.
2013-02-26
  > Nästa text
< Föregående

ellanb
ellanb