Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 28 februari: Kambodjaner hungerstrejkar mot H & M


Svenska företag är precis lika

Svenska företag är precis lika
som amerikanska ingen skillnad
Jagar låga löner
ofta med bulvaner

Då är det enkelt
busenkelt
att smita från ansvar
och skylla på självförsvar

Mouen från människorättsorganisationen
lägger grundtonen
Påstår att H & M har en uppförandekod
det är värt en applåd

Tror han verkligen de vill betala
det ligger inte på deras skala
Om de inte behöver
så behåller de alla klöver

Vi är alla lika
oavsett land
Vi är alla människor
oavsett färg

Det betyder att alla vill ha rikedom
även om det innebär någons dödsdom
Några hungerstrejkande Kambodjaner det kvittar
bara vi hittar billiga kläder

Walmart eller H & M gör samma sak
tjänar pengar för att bygga på sin skatt
Och folk handlar hos dem
vill ha så mycket som möjligt till sitt hem

Vi skiter i andras löner
så länge vi inte har en svältlön
Kan de andra be sina böner
ge oss det vi behöver

Undantagen är få
därför jobbar de på
I samma stil
År ut och år in

Så när ett problem dyker upp
flyttas det bara bort
Det är så företagen måste kriga
för att stå på vinnarens sida

Stå inte där och moralisera
om du inte dina krafter mobiliserar
För handlar du hos dem
kan du inte klandra dem





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-01 04:05



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Det låter vi allt bli!
Wal-Mart eller H&M
samma skit,
samma slit
Kambodja idag,
Sverige i morgon.
Bojkotta slavkläder!!!

2013-03-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP