Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vita bönor med tomatsås

Vita bönor med tomatsås
hitta en övergiven ladugård
Om det kan jag berätta
är mitt sätt att äta
Mitt sätt att sova
för jag har ingen bostad

Jag har ont i ryggen
kan inte jobba på vintern
Då blev jag utförsäkrad
värken gjorde mig uträknad
Skulderna för mina barn växer
för sent att lära sig "göra barn" läxan

Jag har gjort allting så bra jag kunde
jag har aldrig försökt blunda
Analyserat mig själv
försökt att vara snäll
Så på något vis känns det oförtjänt
men alla tycker sanningen är obekväm

Jag stod alltid upp för mina ord
samtidigt som jag över falskhet svor
Nu finns det inte längre någon plats
för mig i detta svenska palats
De vill att sjuka jag, ska sluta existera
det kan försäkringskassan er försäkra

Säger att jag ljuger som djävulen
att magen foten värken
Röntgenplåtarna på ryggen axlarna blodpropparna
bara är mina och mina doktorers hemlagade soppa
Jag önskar de hade rätt
för då hade livet varit lätt

Skatteverket vill inte ha mig som hemlös utan plats
därför vill de skriva mig på en kompis adress
Han får inte hyra ut i andra hand
fastän jag inte var där förlorade han
Nu har jag två anledningar att fly
kompisen jag hade, vill nu pumpa mig full med bly

Han tror inte på vad jag säger, inte ett jota
så för att mota olle i grind och hans ilska bota
Skickade jag mailkonversationen med skatteverket
i hopp om att han skulle förlåta
Men nu är jag från detta land bortskjuten
om jag inte utan bostad vill frysa ihjäl eller av vännen bli skjuten

Staten hjälpte mig
att förlora mina barn
Att förlora min vän
att förlora min framtidstro
Att förlora mitt land
att förlora allt






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-02 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP