Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattiga och rika


Medan våra magar går hungriga

så går deras fulla

Men vad är det som de rika inte fattar

En hungrig mobb är en argsint mobb

Så det minsta de rika kan göra för oss är åtminstone

att ge oss alla ett jobb

För utan mat på våra bord och tak över våra huvuden

kommer det att bli upplopp

då vi har tappat bort allt vårat hopp

Så om de rika bara går oss till mötes och tar sig råd

att hjälpa oss

kommer allting bara gå bra då vi tillsammans stolt

kan hissa våran flagga på topp

Och det då utan att behöva slåss med varann

för tillsammans kan vi kanske göra alla människors

drömmar lite mera sanna

då de blir så söta och granna...

Fattiga och rika!

Ken Cassel
2/3-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-02 20:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt bra, jag håller helt med! Mina tankar har också gått i de spåren de senaste "tankesmedjestegen"
2013-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel