Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2 mars Aftonbladet: Sparpaket: 547 miljarder


USA tar till ett kraftigt sparpaket

USA tar till ett kraftigt sparpaket
sedan budgetstupet blivit verklighet
2013 skall 85 miljarder dollar sparas
och vad är det som drabbas

Naturligtvis skolor och omsorg
men även militär och forskning
Hela samhället skadas
men de rikaste vill inte beskattas

Men Obama säger sanningsenligt
han kan inte andra ledare sig påtvinga
Sin färddator
han är ingen diktator

Han kan inte spärra in republikanerna
som de vita gjorde med indianerna
För att de vidhåller dumma utgiftsnedskärningar
känner vi igen dessa ord och missgärningar

Allt som händer världen över
är att de rika gör en undanmanöver
Inget land är undantaget
jag ser det överallt

Får mig att fundera över ordet demokrati
eftersom inga länder är problemfria
Abraham Lincoln sa en gång: - Jag ger er ordet demokrati
få se om ni kan ta hand om detta med vänlig energi

Strax efter blir han skjuten
var detta ett bokslut
På att demokrati aldrig existerat
det är bara någonting vi fantiserat

De rika köper allting
delar bara med sig lite grann
Så pass att den stora massan inte vill döda sin tyrann
demokrati eller motsats går hand i hand




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-03 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP