Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 3 mars: Många små skolor i farozonen


Det är lätt att vara stor i käften

Det är lätt att vara stor i käften
men borde han inte tala mer som en terapeut
Ordet betyder behandlare
valde vi inte honom till att bli vår politikerhandlare

Att påstå att kommunala företrädare
som lägger ned skolor är förrädare
Och när de sedan skyller på staten
är de också fegisar av bara farten

Då känns Herr Björklund mer som en psykopat
som skyller på andra med sitt ansvarstjat
När han slår undan fötterna på alla små skolor
och inför sina elitskolor, förlåt friskolor

Men det är självklart
klart som korvspad
Att den lille eleven i Armasjärvi eller Skultuna
har råd att pendla och bli misshandlad i Sigtuna

Och att hans skitsnack om ansvar av ekonomiska skäl
är hans falska svepskäl
För att avpollettera och hota var tredje skola
så att inga skolor finns kvar i glesbygdsskogen

Han tänker inte för en sekund på de små
för han har inte råd
I hans lilla hjärna
Finns ingen stjärna

Är detta konsekvensen vi ser
att skicka iväg massor av barn såsom brev
Utan att ens bry sig om vad som händer
som att se, att i Sverige finns inga gränder

Att blunda för verkligheten
och framställa den i sin egen dager
Är väl psykopaten främsta drag
för att dölja sina anlag

Men som vanligt när man har fet lön
så behöver man inte be någon bön
Utan kan sitta där skrattande nöjd
över sina beslut och stjäla någon annans bröd

Nejdå Herr Björklund gnäll inte på de små
de röstar också ska du förstå
Och för att de inte kan leva på din nivå
är de inte värda att dö, jag hoppas de drar ner din ridå






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 194 gånger
Publicerad 2013-03-04 02:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP