Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 2 mars: Dag, 67, skänker miljarder - till djur


Norrman skänker miljarder

Norrman skänker miljarder
till djur
En omänsklig procedur
av ett däggdjur

En vacker gest
skulle gärna bli hans gäst
För att lyssna se och lära
hur han kan hålla djuren så kära

Men jag läser vad han säger
och han har poänger
Djuren har ingen egen röst
kommer ut från hans bröst

De är de svagaste
mellanslag
Och kan inte säga ifrån själva
hans ord ser ut som en vacker fjäril

Att vara snäll mot djur
är tydligen hans signatur
Han tillägger: - behandlar man dem med respekt
får man lojalitet och kärlek tillbaks

Den förmågan saknar många människor
det kan jag skriva under på med min tro
Men jag får en fundering om denne gode man
när han inför mina ögon verkar vara så grann

Hur kunde du bli så rik
när du har så god etik
Men det kvittar
ändock det glittrar

Förmodligen får jag aldrig svaret
jag överlever begäret
Godhet är alltid gott
vare sig det kommer i smått eller stort







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-04 03:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP