Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 4 mars:Forskare har botat flika med hiv


Aidsgåtan är löst

Aidsgåtan är löst
nu finns det tröst
För sjuka i hiv ett hopp
bevisat att de äntligen kan få stopp

På denna farsot
vår tids pest
Än så länge bara på nyfödda
med en dunderkur mördas

Sjukdomen strax efter förlossning
och babyn behöver inga mediciner
Men än är det inte kondom av som gäller
fortfarande är det problem med äldre

Även om man även där lyckats en gång
men då med en riskabel sång
Med benmärg från en resistent donator
slapp en hiv-sjuk framtida respirator

Att det här är ett stor framsteg, för tron
att besegra vår tids värsta sjukdom
Står utom all tvekan
bara att forskarna gratulera

Men frågan jag övernaturligt ställer mig själv
är aids vår högre makts sätt
Att säga att sex inte jämt bara ska ske på måfå
utan även innebär ett visst ansvar till de små




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 136 gånger
Publicerad 2013-03-05 08:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är nog en fråga som tål att fundera på det.
2013-03-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP