Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 4 mars: Kiruna: Fusk och skandal i folkhemmets sista utpost


Sverige spricker i nordligaste fästet

Sverige spricker i nordligaste fästet
nu återstår av Sverige bara rester
Allting är förstört
allting är rökt

Inte ens i våra kända gruvor
skördar ärligheten druvor
Alla skor sig bäst dom kan
skiter i om vinet blir starkt som fan

Allting förgiftas
när alla uppåt ska lyftas
Det finns inte plats för alla i toppen
till slut rinner sista droppen

Och då blir det liv
alla bråkar utan stil
Sjuka bespottas
arbetslösa portas

I år får gruvarbetarna belöning
33 763 kronor som plåster på krönet
Förra året fick de 60 000: - extra
det är inte illa mixtrat

Många i Sverige på botten
skulle tycka det var toppen
Ändå måste de fuska
för att få mer i pluskan

Mer föder mer
jag vill ha det jag kan ta
Har vi hört det förut
kommer det att upphöra

I det röda nästet Kiruna
skriker de nu om kommunistjävlar
Nu är de King Kong och behöver mera mat
tycker de har blivit stora och smarta

Men jag dömer inte gruvarbetarna för hårt
det finns värre saker som hänt i ordet penga-kåt
Ni andra har väl glömt Marjasin som klippte
klistrade och i egentlig mening inte bestraffades

Westerberg som tog ut miljonlön från Röda Korset
även om de på agendan har välgörenhet som osynlig morse
Reinfeldt som sa: - Är man för sjuk för att jobba
ska man slippa jobba

Filippa som spenderar pengar på lyxsjukhus
I Stockholm där vanliga sjuka inte ska botas
Vi låter sjuka slaktas för att jaga en miljon
men bygger sjukhus för rika för en massa miljoner

Med denna vetskap i handen
vem är jag att döma de under högsta handen
De lär och ser vad de rikaste gör
och deras hjärnor förändras när de framåt kör

Kan vi begära ärlighet av någon i pengar idag
när dagens politiker som bär fanan skiter i det
De lär oss alla att vi måste döda andra
för att överleva någorlunda

Vi lever i rovdjurens värld
där endast elaka överlever i god sfär
Är du snäll och vek dör du ensam
för ingen ville leva med en fattig gemensamt

Begrav Sverige
dra ner svenska flaggan
Höj amerikanska flaggan
frihet för de rika





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 916 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-05 11:23



Bookmark and Share


    Tro ja de
trevlig läsning
gillar de flesta texter som bekämpar ondskans tjänare
då gör det inte så mycket att det skrivna inte känns poetiskt
bättre rimmade viktiga rader än högklassigt trams
så applåd från mig
2013-03-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP