Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 5 mars: Självmord nya larm för brandkåren


Nu utökas resurserna

Nu utökas resurserna
för att få mer fartresurser
När ambulans och polis inte hinner fram
brandkårens nya jobb blir självmordslarm

Är det för att de läst min dikt som de fått en ny nyans
"Ring efter ambulans, så de kan lyssna på din dödsdans"
Eller är det för att självmorden ökar
bland sjuka och utförsäkrade, eller samvetet som spökar

Det handlar om att vara medmänniska
det kommer man långt med
Säger en Andersson i det jag just läser
i vilket parti har han slagit läger

Inget jag känner till i alla fall
men låt oss sjunga en trall
Och hoppas han är sann
för det behövs många som han

Att självmorden ökar är inte konstigt
i detta Sverige finns inga snälla konster
Men att brandkåren ska ta hand om självmorden
är väl bara ett sätt att spara pengar i framtiden






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-05 14:29



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Man önskar inte till sin fiende en sådan rädsla, först om man blir akut nekas ambulans i sitt eget land, men igår hörde jag att personalen som följer ambulansen har ingen aning hur funkaraparterna.
Det märks att politikerna har ett miserabelt liv bakom fasaden helt okometenta styra ett land mer för vidare...

2013-03-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP