Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 5 mars: Lars, 53, tog sitt liv - nu åtalas cheferna


Med chefen på fel köl

Med chefen på fel köl
blir det lätt en stor pöl
Men när det sker på Sociala
frågar man sig om alla blivit asociala

Ska inte de vara snälla
mot alla utslagna utbrända
Om inte de kan hålla sams
vad är det för trams

Nu är det inte ens en liten fluga
utan en jättestor enorm spyfluga
Självmord sker i maktens korridorer
är det sociala väggarnas nya dekorer

Hur känns det att vara en utslagen klient
som går i livet som i en labyrint
Och så möta en maktfaktor
som för dig med dina problem blir en räntefaktor

Framkallar sådana människor självmord
genom att mobba dig med okvädningsord
Självklart att det gör
ta bort sådana djur innan fler dör

Var Lasse en teddybjörn
som var för dyr i lön
Ogillades han av budgeten
gav han utförsäkrade för många buketter

Han hade arbetat i 27 långa år
varför blev han plötsligt för svår
Är det för att socialas problem ökar i stora högar
och att det hela tiden måste fixas till nya osynliga oskrivna lagar

Han fick en ny chef och ett nytt värdskap
någon orsak måste finnas till detta plötsliga utanförskap
Men det får vi väl inte prata om
för Sverige sjunker hela tiden i sin samhällsnorm

Summan av kardemumman
är denna sensmoral
Om inte samhällets anställda orkar
då förstår ni att utförsäkrade inte öppnar champagnekorkar








Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 230 gånger
Publicerad 2013-03-06 03:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP