Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad man vill uppnå, men ite uppnår


Illusioner

Att jag lever i en illusion.
Jag lever i en låtsad värld.
Finns drömmar man aldrg uppnår.
Frågan är hur jag egentligen mår?

Vill leva på annan plats.
Även om det inte är et palats.
Vill leva med någon det går att prata.
Inte någon som bara kan att tjata!

Lag vill leva ett liv i lugn och frid.
Vill leva med någon som är värd att på offra tid.
Vill leva med någon som finns.
Inte någon som på soffan, bara gamla saker minns!

Försöker leva, för att överleva och orka.
Försöker orka ett tag till!
Men hur länge orkar jag?
Det funderar jag på varje dag.

Önskar allt vore annorlunda.
Snart går det inte för problemen blunda?
När vii flyttar till vår lägenhet-
Blir det annorlunda?
Kappast, kan säga jag vet.

Men jag måste kasta loss.
lossa på bojans tross.
Kan inte bara tänka på oss.
Nej om någon kunde ta mig om hand.
Låta mig leva i lyckoland.
Bara känna lycka en enda dag ibland.

Känna frihet en timme.
eller en natt vara så när.
Veta att ingen väntar bara så där.
Vill vara närvarande. bara här

Bara sitter och pratar.
höra en röst som tröst.
Inte den röst som bara tjatar.
Sker inte i vår.
Kanske i höst.
eller nästa år?




Fri vers av Lars Bergquist
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-06 03:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Bergquist
Lars Bergquist