Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla famnars djup

I

In i finns stränder
kring hav
och kring sjöar

som mumlar
och sjunger
som talar om båtar


innanför
nedanför
inuti skalet

av hud
och av hår
av tankar om natten


och allt är en våg
en vind
och ett segel

och allt är en värld
i kvinnan
i mannen


där stränder
och vatten
och ljus i ett mörker

är allting
och intet
och båten har segel


där natten är varm
mitt i världen
därinne

där himlen är vid
men stjärnorna
saknas


II

Allt är en strand
och allt är
din åra

som doppas
i havet
i vågor i dunklet


allt är ett skal
och allt är
därinne

allt är ett hav
där djupet
kan mätas


i sånger
i famnar
i ljus som försvinner

i djupaste brunnen
mot djupaste
mitten


Allt är en båt
och allt är
den mannen

som seglar
som mumlar
om hjärta och händer


allt är en natt
allt är
ombord nu

ingenting finns
utom havet
och himlen


III

In i och inuti:
landet är
hennes

världen är allt
under skalet
som döljer


döljer en port
och en väg
där allt brister

döljer ett ljus
som inte
vill synas


Allting är nu
och allting
är stränder

kring hav
och kring sjöar
en natt som är nära




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-03-06 07:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skönt skrivet <3
2013-03-25

    ej medlem längre
tycker OM
2013-03-12

  Stefan Albrektsson
Spännande bild av det privata innanhavet och privata insjön - inuti och öppet för henne. Texten har ett stort djup (no pun intended).
2013-03-08

  Blåbäret
Fantastiskt från rubriken och genom hela texten.
Den tog direkt en plats inom mig.
Tack.
2013-03-06

    ej medlem längre
Sparad

2013-03-06

    lenakarin
Mäktig o stark text!
Speciellt andra delen..
Gripen, oklart sorgsen, rör djupt inne.
2013-03-06

    ej medlem längre
oerhört fint och suggestivt.Tidlöst men ändå dagsaktuellt.
2013-03-06

  Ingela Svenson VIP
Dikten böljar fram likt vågor som slår mot strand, så suggestivt och vackert!
2013-03-06

  Ingela Svenson VIP
Dikten böljar fram likt vågor som slår mot strand, så suggestivt och vackert!
2013-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP