Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 7 mars: Frias för hakkors på maskerad


Menar ni allvar eller

Menar ni allvar eller
får man inte visa grejor
Som existerat
utan att bli korsfäst

Har vi verkligen råd
att ha en rättegång
Mot ett hakkors på maskerad
eller är Hitler i historien censurerad

Att Hitler var en skurk är solklart
att han gjorde ett fel som är obetalbart
Står utom all rimlig tvivel
är 100 % givet

Men vi måste väl ändå kunna skämta
utan att klockan varenda gång ska klämta
Måste väl finnas lite rim och reson
på hur vi använder vår ammunition

Börjar vi skjuta på allt vi gör
tappar vi all struktur
Då brinner snart alla flaggor
för alla berättar sagor

Men så ska det vara i moderna Sverige
sjung nationalsången och du är rasist
Säg att du värnar om Sverige och du är Nazist
tyck synd om cancersjuka och du är kommunist

Att ens ta upp en det till rättegång
när vi har utförsäkrade som sjunger dödssånger
Känns som ett resursslöseri
som att vi ingått bigami med Hitler

Vi borde inte få titta på en amerikansk flagga
för över vilket land faller den största skuggan
De satte pris på indianernas skalper
inte ens Hitler satte pris på judarnas finansvalpar

Förlåt jag glömde att vi älskar det stora landet
som vi ser som framtidslandet
Till skillnad mot vår gamle mördade chef
som till USA sa: - Era satans mördare

Innan han hamnade i samma sällskap
som Martin Luther King, John F. Kennedy
John Salvador Allende, Mahatma Gandhi
John Lennon elaka människor vinner goda förlorar

Fantastiskt ändå att killen blev friad
och från hakkorset befriad
Nästa gång han går på maskerad
blir han tvungen, att ha en av polisen, kontrollerad utstyrsel





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-07 17:08



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Jag ska vara Khadaffi
på nästa maskerad.
Måste man begära tillstånd, tro?
2013-03-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP