Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 7 mars: Nordkoreanskt hot om kärnvapenattack


När tar vansinnet slut

När tar vansinnet slut
aldrig säger pistolen krut
Nu laddar Nordkorea
vill världen filea

Uppfinna onaturliga slukhål
bränna världens trygghet på bål
Få den att totalt försvinna
upphöra existera

Världen blir en schweizerost
som vi lägger i brödrosten
En rutten skiva
som då kanske går att i magen införliva

Det är trist
men är det rättvist
Att bara beskylla Nordkorea
för att de vill försvara sin area

USA har använt sina atomer
som omänskliga bomber
Invanderat länder
utan rena händer

Ljugit och bedragit
många länder våldtagit
Förändrat sanningen
för att passa handlingen

USA tror sig vara världens hjärta
men de har lämnat otrolig smärta
Nagasaki Hiroshima Vietnam
många är deras namn

Visst är det synd att i nordost
bygga upp en farlig post
Men vem är vi att döma
att USA inte skrämmer dem är bara att gömma

Syd och Nord är inte sams
förstår inte deras trams
Men när USA finns där i vassen
kan det finnas saker gömda i madrassen

USA skrev inte under vid klimatmötet
hela världen är väl inte deras privata sköte
Nordkorea säger inte attack
spelar bara schack

De vill också ha
vad USA redan har
Idioten som tar kål på världen
kanske en amerikan utan förståelse för livets värde






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-08 04:53



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Mycket tänkvärd och ärligt skrivet! Verkligen sant!
2013-03-08

  ULJO
En enastående text som berör på djupet
2013-03-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP