Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför förstår ni inte

Varför förstår ni inte
det skrämmer mig
Att så många är blinda
att rika kan trollbinda dem

Varför ser ni inte sanningen
att sjukhusen lider av underbemanningen
Ambulanser som inte kommer
innan folk omkommer

Brandkåren som ska ta hand om självmord
är det för att ambulansen är bortgjord
Eller ökar självmorden dramatiskt
i detta samhälle som blivit apatiskt

Jag kan bara inte få in i min lilla hjärna
är ändå ingen välgörenhetsstjärna
Men att trampa på de sjuka
som vi gör idag är att missbruka

Statens skattepengar måste fördelas
inte omfördelas
Från sjuka till nya karolinskan
från arbetslösa till rika chefer

Förbjud alla fallskärmsavtal idag
och alla specialpensioners uttag
Det är inte fattiga som ska betala
statens dåliga affärer

Vattenfall, nya karolinskan, SAS
allt detta är tunga lass
För Sveriges skattebetalare
så snacka inte skit om sjuka fuskare

Rösta nästa gång rätt
det är lätt som en plätt
Och snacka inte om röda spöken
de är redan förpassade till öknen

Det som finns idag är egoism
och mer egoism
Så rannsaka er egen egoism
och rösta för mindre egoism




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-08 07:37



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Hear, hear!!!
2013-03-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP