Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Bevittnad fångad verklighet ur den riktiga verkligheten, idag kl 11.15 i sollentuna. Skilda verkligheter??


Ett ögonblick av livets cynism


E., en medelålders kvinna med ett tidigare förflutet som lovande läkarstudent, kåsör och flerfaldigt belönad elitsprinter, men nu missbrukare och alkoholist, hade tre veckors hårdsupande bakom sig när hon raglar mellan bänkarna utanför Sollentunas kommunalhus.

Ut från kommunalhusets port kommer E.s fd behandlingsassistent som får syn på E. Och utbrister med en barnslig och lätt överdriven glättig stämma:

- Nämen hej E., det va länge sen, hur är det?

Varpå E. lyckas ta stöd med ena handen mot ett träd för att lyckas vingla ner sig på en bänk i sittande läge och utbrister:

- FÖRDJÄVLIGT!!

Varpå behandlingsassistenten säger:

- Jahaa,..... jag har det faktiskt också jobbigt ska du veta...

...Jag försöker sluta med eftermiddagskaffet!- - - - - -


Övriga genrer (Drama/Dialog) av Schizooliza
Läst 368 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-03-08 14:45Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tråkigt att läsa , men bra fångat !!!
2013-04-16

  Johan Hallgren VIP
SA HON SÅ... den f.d. behandlingsassistenten???!!!
Det är ju som taget ur en mardröm.
2013-03-12

  Jeflea Norma, Diana. VIP
det är mycket tragisk och vi är utskrattade i hela världen medan vi tror är bästa i världen på allting och vet alt, miserabla privat liv som våra politiker har och döljer så bra sätter spår på hela samhället.jag sog sabuni vad molmedveten planerar till statsminister, man undrar vad blir av Sverige?

En lämplighetsprincip i yrke och mall praxis måste skrivas, det går inte mörda människor indirekt bara att vården inte funkar på entreprenader då lika bra utan förvarning förstatligar vi hela Europa unionen på 24 timmar.
Sama sak gör dem i Rumänien och övrigt unionen barn dör med blod förgiftningar av en bruten vrist, för att fins inte sjukhuspersonal sätta gips i tid.

2013-03-08

    ej medlem längre
Det räcker oftast föga dåligt med "endast" en akademisk utbildning. Den där behandlingsassistent borde kanske jobbat på en fiskfabrik eller något, av mer döda ting. Inte alla människor som passar för sina yrken. Men när det gäller så pass viktiga yrken borde kontrollen samt lämpligheten vara striktare..

Bara den som befunnit sig på botten vet hur det är. Hon kan inte ens i sin vildaste fantasi komma i närheten av det. Och långt ifrån alltid finns någon som lyfter fram det från en egen erfarenhet, och vad som däri sedan är möjligt, att förankras i ett oskrivet kort, just i den problematiken av beroendesjukdomar, är väldigt olika...

Livet är hårt.
2013-03-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
VÄRKLIGHETEN SPEGEL! Någon frågade mig om i Sverige tillämpas Eutanasi officiellt varför frågade jag vill du komma på semester? Nej svarade kompisen vill skicka min svärmor dit!
Mem-dan sv. politiker spenderar hundratals millioner i muta sig på område se vilket anseende har Sverige i världen?

2013-03-08

    ej medlem längre
Verkligheten
borde stavas
: VÄRKLIGHETEN.
2013-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza