Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 8 mars: Polisen slutar kontrollera i t-banan


Fritt fram för vår tunnelbanerånare

Fritt fram för vår tunnelbanerånare
han var faktiskt en av våra invånare
Som inte hade alla papper
men nu duger det med toalettpapper

Polisen ska inte jaga plankare mer
det är kränkande när de ser
En människa med utländskt utseende
och frågar honom om hans anseende

Många poliser missbrukar sin makt
även våra kära politiker gillar förakt
De slaktar gärna de svaga
när de behagar

Men vissa regler måste vi ha
annars går allt överstyr
Och när en av tio är illegala
undrar jag om det är en saga

Om det är sant, tycker jag arbetet var befogat
att poliser ibland är okloka
Får vi stå ut med
eller ska alla politiker bort de med

Fusket bland sjuka var under en procent
ändå behandlar vi nästan alla sjuka hårdhänt
Men det är klart att EU bryr sig inte om de sjuka
i Sverige, de kommer ingenstans

Men flyktingar måste vi vara försiktiga med
är det därför vi överdriver, vill ge oss ett bra renommé
Andra länder skrattar och ler och säger
åk ni dit och passera vårt land då kan vi två våra händer

Alla sjuka utförsäkrade i Sverige lider
men det är ingen sanning som svider
Så länge ingenting tas direkt från min plånbok
är jag snäll och ger flyktingar min gästbok

Gnäll sedan inte när det händer skit
illegala flyktingar har det inte lätt
En människa med ingenting begår ofta brott
han har inte råd att skjuta med lösa skott

Detsamma kommer snart att gälla svenskar
som utförsäkrats av olika anledningar
Många av dem kommer bli farliga
de har inte råd att förbli ärliga

Klaga sen inte på kriminalitet
vi har själva valt denna väg
För vi har demokrati
oavsett vad Gaddafi tyckte om det

Vi älskar att trampa på cancersjuka
hjärtsjuka lungsjuka mentalsjuka
Rullstolarna sparkar vi på
och ler och säger du kan gå

Dubbelmoralen lever
som en feber
Går inte att stoppa
vem är näste att hoppa












Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-09 08:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP