Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 10 mars: Ålder vägs in i medicinbeslut


Åldersdiskriminering

Åldersdiskriminering
det är väl ingenting
Kombinerat med egoism
trampar alla på i synd

Pensionärsorganisationen
vill förändra grundtonen
Anmäler Läkemedelsförmånsverket
till Diskrimineringsombudsmannen

De vill inte förlänga mäns liv
tycker kostnaden är massiv
Män med obotlig prostatacancer
har ändå inga överlevnadschanser

Det är bättre de dör fort
så deras bankkort blir frigjort
Då kan regeringen överleva
med skattesänkningar som kvarleva

Dessutom har dessa dödssjuka
en förmåga att pensioner uppsluka
Då de flesta nått en ålder av sextionio
är det bättre att de dör innan sjuttio

De kan ändå aldrig mer arbeta
det är det konkreta
En förlängd överlevnad för dessa missfoster
ger upphov till ökade samhällskostnader

Chefen på läkemedelsförmånsverket
är i alla fall ärlig om sitt blåmärke
Tillägger att han bara följer lagen
Den som utdelats av Riksdagen

Jag visste det
nu är det bekräftat
Egoismen bestämmer
över allt som händer

Pengarna är vår härskare
ingenting är säkrare
Regeringen reagerar vidare
pengar i fickan är deras glädjespridare

Hur kan ni rösta på en sådan regering
en sådan samvetslös regering
Som bara sig skor och skor
och har mage att kalla sig människor

Jag trodde vi var ett högre väsen
som hade någonting innanför västen
Nu ger jag upp, detta liv är i överkant
allt jag trodde blev idag tyvärr sant




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-10 09:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP