Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olika skeden i livet


Livets puls

När barnen flyttar hemifrån känns det. Dels i hjärterötterna. Man behövs inte lika mycket som förr. Man påverkar inte lika mycket som förr. Till vardags betalar man inte lika mycket som förr. Skönt! Till helgdags (bröllop mm) betalas utav tusan! Barnens limosinservice var som en fjärt i universum, i jämförelse.
Kastrullerna är för stora. För mycket porslin i skåpen. Ost som möglar. Mat som gömmer sig till döddagar i kylen. Bakom det som står närmast. Det kan vara alldeles tyst på dagarna.

Sedan

Tre barnfamiljer som har det tufft! Bästa hjälpen är att medföra rejäla kvantiteter med mat. Prefab av bästa sort.
Eller när flocken landar här. Grytor som är för små. Full diskmaskin. Huset som annars ekar av ont om folk, är för litet. Gården belamras plötsligt med bilar. Hallen full med barnvagnar. Barnkläder, små stövlar. Fullt i soptunnan. Blöjor. Så bli det vardag igen.

Tyst igen. Visst pulserar livet självt!




Prosa (Kortnovell) av erkki
Läst 406 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2013-03-10 13:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Med äkhet målar du livets olika skeden här.
Blir varmt..
2013-03-10

  Angel of love
Fantastisk text, jag längtar till barnbarn..
Fast jag är mitt i småbarns åldern nu ;)
2013-03-10
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki