Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
glädje och sorg,undrar ibland varför viss sorg anses "finare" eller mer accepterad än andra..glädjen därtill vill jag bara nämna för den är så nära hela tiden vare sig man känner den eller inte..bara tankar även om jag nödrimmat lite här å där..


urnan födde dessa tankar..

livet och döden
går hand i hand
om än i oviss
obalans

det svarta och vita
förvandlas till grått
jord till aska
stort till smått

jag gläds med de glada
som skrattar och ler
men anar att ytan
döljer nåt mer

tittar på urnan
det var blott en katt
men ändå mitt barn
en högt aktad skatt

gråter obehärskat
min saknad är stor
sänder en tanke till
min bortgångna mor

vänder sen blad
i min levnads bok
som jag bläddrat i
fram och tillbaks
som en tok

en glädje så stor
har min syster mig givit
en hemlighet ännu
som ej någon skrivit

men jag lovar att dela
när den dagen är här
för jag håller mitt ord
vart det än bär...





Fri vers (Fri form) av firefire
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-11 14:04



Bookmark and Share


  KrutOla
Inga nödrim alls, måste jag säga, utan en fin och rörande text.
2013-03-12
  > Nästa text
< Föregående

firefire
firefire