Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en cynisk och samhällskritisk tolkning av det kliniska, rasistiska tänkandet som har blivit en ideologi i skuggan av kapitalismen. Färgen: Vit.


Färgen: Vit

Det tysta ljuset som ständigt signalerande markerar en fjärran klippa i bruset

bländande ekar den genom historien och river banderoller med sin rationalitet

den breder ut sig och överröstar alla plakat som ungdomen kan producera

från politikernas skimrande fasader

medan Syrien blöder och Sydafrika svälter så lyser den upp menyn på en snabbmatsrestaurang i innerstan

och ber dig välja mellan Kingsize och De-luxe

Här finns det inga bekymmer!

Här är alla vita, feta och rika!

Persiennerna dras ner kring blodbaden

och varenda skyltfönster ler mot dig.







Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Lindqvist
Läst 350 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-11 15:03



Bookmark and Share


  Zihuatanejo
Gillar! Får mig att tänka på Majakovskij :)
2013-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Lindqvist
Max Lindqvist