Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tänkte inte sätta ut den här, men jag gillar utmaningar så jag gjorde det ändå. Beklaga er gärna över den så vet jag !!!! Beska kommentarer är välkomna så kanske jag tar bort den.


Denna dikt är ingen dikt

Denna dikt
är ingen dikt
Utan en knäpp gåta
så urdålig att ni kan gråta

Du har bara en viss summa pengar
framför dig ligger två ungar
En är av främmande härkomst
en är ditt barns kompis

De är lika svårt skallskadade
sjukhuset kräver kontanter
Ingen hjälper dem, bara du
vem väljer du

Blev du rasist
eller antirasist
Eller hade du rätt
att välja på ditt sätt

Många påstår att jag jämför
jag påstår att alla jämför
Men folk ska låtsas vara så bra
inser då inte, att de har upphört att vara bra

Vi har hela tiden en chans att göra ett val
oavsett vad vi tycker om urvalet
Välja mellan pest eller kolera
mellan friskola eller vanlig skola

Mellan delad vårdnad
eller ensam vårdnad
Mellan att berätta sanningen
eller förtiga sanningen

Listan kan göras oändligt lång
till en sorglig sång
Men detta är det krassa livet
oavsett vad vi tycker om det

Så jag erkänner
och tillkännager
Jag jämför
och sammanför

Jag älskar Sverige
mer än Norge
Varför får jag inte äga mark i Thailand
men de får äga mark i Sverige

Jag tycker en dödssjuk före detta
skattebetalande svensk råtta
ska få nödhjälp
innan någon får flyktinghjälp


Jag älskar min utländska tjej
mer än en svensk tjej
Ja jag är egoist
men också realist

Jag äger ingen pistol
och sparkar inte på någon rullstol
Jag mobbar ingen
och nobbar inte att hjälpa någon om jag slipper betala

Men jag är så trött på alla som låtsas
och vill låta sig prisas
Skryta över hur bra de är
men blundar för sanningens färg

Jag säger till er ärligt
jag har gett bort allt jag äger
Till och med kalsongerna
skickade jag till Försäkringskassan

Visserligen med en skitrand i
49 år gjorde sorti
Och ni som påstår att ni är bättre än mig
titta er i spegeln och säg vad ni ser

Jesus lever
är det han ni ser
Om ni inte ser honom
då vet ni att ni inte är så bra









Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-11 21:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Många svåra frågor,inte lätta att besvara.
2013-03-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP