Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 11 mars:Stämmer staten för haveriet i Fukushima


Japaner Japaner överallt Japaner

Japaner Japaner
överallt Japaner
Men nu är det inte fotboll
nu sparkas det på regeringens noll koll

Om jordbävningen som startade tsunamin
om kärnkraftsolyckans härdsmälta i Fukushima
Nittontusen personer minst, dog
klart som sjutton att de fått nog

800 överlevande går nu man ur huse
lämnar in en stämningsansökan för att problemen belysa
Kräver också en ekonomisk kompensation
man förstår lätt deras situation

315 196 människor är fortfarande två år senare
utan permanenta hem
Kärnkraften var en nationell politik
men olyckor ingår inte i regeringars etik

Det pratas om otillräckliga säkerhetsåtgärder
ansvar och om att undvika framtida oroshärdar
Men som vanligt är folket bara mat
för alla regeringars och storföretags prat

Men jag gillar gemensamma protester i alla fall
för orättvisor som sker i olyckors restavfall
Japaner Fransmän med flera
har något som vi Svenskar saknar

Tycka synd om dödssjuka vore en bra regel att tillämpa
önskar vi i Sverige gjorde det, och för dem kunde kämpa
Nu tror vi svenskar att allt bara är så bra
att de med problem i fantastiska Sverige inte är bra

Men olyckan gör inte skillnad på fattig eller rik
han dödar urskiljningslöst utan etik
Såklart pengar ger bättre vård
men är du så rik att du törs vara hård





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 344 gånger
Publicerad 2013-03-12 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP