Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 11 mars: Törs Bildt säga ifrån mot presidenten?


Öppna armar kom i min famn

Öppna armar
kom i min famn
Så får du en kram
säger Bildt och kungen varmt
Trots att allt fler organisationer slår larm
om den Turkiska presidentens elaka hand

Nya lagar införs
yttrandefriheten förstörs
Medborgerliga rättigheter förminskas
och rättsäkerheten skadas
EU tyckte inte om deras usla rykte
men sedan 2005 struntar man i det

Nu är Turkiet sämst i klassen
eller ska vi säga bäst i klassen
Inget land håller fler journalister bakom galler
det är nedtystning som gäller
2005 drogs 16 000 inför rätta
idag är det 63 000 presidenten vill sprätta

Att vara poet eller journalist
och skriva sanningar i detta EU-land är inte vist
Ändå är det ingen diktatur
majoriteten röstar för att stoppa ärlig litteratur
Att Turkiet är värre än Kina och Iran
nämns inte ens i EU lite grann

Tänker Bildt framföra allvarlig kritik idag
eller berömmer han bara hans skickliga drag
Och berättar om Sverige och deras sociala problem
med att de nu också lyckats genomöra ett 2/3 samhälle
Era Kurder är våra sjuka tar honom i hand
och ler och säger vi är likadana




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 261 gånger
Publicerad 2013-03-12 11:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är snart inte bättre här.
2013-03-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP