Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ny politiker föds

En ny Politiker föds
hans onda göds
I Frimurarnas palats
finns det plats

Lär dig bara grundtonen
så får du sitta på tronen
Lär dig våra umgängesregler
så får du klättra på stegen

Elakhet och fascism
egoism och Nazism
Empati nej
sympati nej

Höra på röster
då blir en politiker trött
Ett omänskligt fenomen
för dig att lösa problem

Det var inte striden
du vill ha, det var friden
Ett fallskärmsavtal
att bli välkommen till adeln

De vanvårdades revansch
inte en chans
De fuskar och ljuger
allting de säger suger

De förtjänar kränkningarna
och sin smärta
Är ditt försvar
till att tryggheten förstörs

Måla om deras innerväggar
klipp deras skägg
Så ser du deras yttre och inre
de är inte värda ditt finger

Jag avbryter dem
har ni ingen skam
Min själ är inte till salu
jag målar inte om mig, inte ens med Falu rödfärg

Det är lätt för er att snacka
när ni fått livet på en räkmacka
I form av rätt blod
från en syndaflod

Nä dra ni åt helvete
med ert jävla samvete
Ni är omänskligt nattsvarta
lika tjuvaktiga som en skata

Glöm mig
ni kan inte köpa mig
Jag fortsätter kämpa
sjukas bekymmer måste dämpas




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-12 14:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var raka budskap. Tjusig bild du hittade
2013-03-12

  Stefan Höglund
Sanning på sanning skönt med ärlig poesi.
2013-03-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP