Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 13 mars: Skyddsjakt på varg i Färila


Folk skriker och gapar

Folk skriker och gapar
men förståelsen glappar
Sätt er in i den andres situation
innan ni dömer för eller emot

Om vargen har jag läst
åtskilliga spalter, känner mig beläst
Om vargens vara eller icke vara
en del vill hans liv spara

Men lever de med faran
jag har inga goda råd att avvara
Men jag säger som så
låt de som lever nära vargen anstå

Vilken ton som ges på deras plats
det är trots allt inte mitt palats
Vad vet jag hur det känns
att känna hur ögonen spänns

Varje gång du tittar ut i skogen
och känna dig misstrogen
Kommer han nu var är hunden
var är barnen

Eftersom vi inte vet
måste vi låta dem bestämma som vet
Hur det är att leva där
i sin egen lilla värld

Nu godkände länsstyrelsen
skyddsjakt på vargarna
Trots att de är genetiskt värdefulla
känner de sig inte ångerfulla

Vargarna var oskygga
då blir människor otrygga
Speciellt när de är nära bebyggelse
blir det för dem en styggelse

Så alla vargvänner
när ni dömer
Har ni barn och hundar och bor där
då kan ni tycka till om hur det ska vara där

I storstaden avlivar polisen
galna hundar utan notis
Så var är skillnaden
jag ser inte den




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 968 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-14 02:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP