Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undrar var jag är om jag tillhör det här

Undrar var jag är
om jag tillhör det här
Pengar pengar pengar
en säng ok en säng

Skulle vara kul att ha
mest för att ryggen ska må bra
Asfalten är så hård
och ibland är kylan svår

Lite kläder vore bra
slippa sova med ändan bar
Lite mat
på ett fat

Lite att dricka
duger med sockerdricka
Jag måste bara ha en laptop
annars tar mitt diktande stopp

Fan vad mycket jag kräver
nu bävar
Staten över mina krav
finns inga pengar får jag till svar

Men du måste ha en telefon
säger skatteverket och spär på
Och en adress
för din post

Vi vill hitta dig din skurk
du luktar skunk
Du ska betala underhållsbidrag
inte ha några bidrag

Och tv avgiften ska du betala
du har ju tv din lilla skata
I telefonen som du pratar
Du kan inte, försök inte oss lura

Men jag är hemlös
papperslös
Hur ska jag trolla
jag har inga pengar du kan kolla

Jobba svart då din dumma dåre
eller gå in på det kriminella spåret
Du är inte vårt problem kom ihåg det
du får inget tillbaks från dina goda år

Och Snacka inte om ditt 20 miljoners-år
vattenfall förlorade 97 miljarder på en dag
Så vi har nog våra hål
att stoppa upp det som kom från din skål igår

Skattepengar är en färskvara
så ut och jobba din lilla lata
Och om du inte orkar arbeta
be din syster att begrava dig

För du din jävla ursprungssvensk
tror att du kränks
Du vill ha och ha hur skulle det se ut
om alla fick vad de ville ha

Och sluta larva dig med adressen
vi vet att du har en syster
Vi skriver dig där
inbilla oss inte att du inte får bo där

Att hon har tvillingar skiter vi i
hon är din syster hon måste hjälpa dig
Allt är på hennes samvete vi tvår våra händer
hälsa henne att med de pengar du inte får, räddar hon liv i andra länder

Jag svarar: - Hon förlorar sitt bostadsbidrag om ni skriver mig där
de bara skrattar och säger då betalar hon mer pengar ”over there”
De tycker de är fruktansvärt roliga och jublar i kör
vi har uppfunnit en fuskare till som stjäl från folk i nöd

Jag svarar: - nä nu järnspikar
era potatisgrisar
Snart tar ni väl betalt för luften
och tycker det är tufft

Sedan går jag
och här står jag
Och undrar var jag är
om jag tillhör det här










Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-14 15:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var inte dåligt att få till det så bra.
2013-03-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP