Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 14 mars: Bevisligen oskyldig - dömdes ändå


Den lille mannen är inget värd

Den lille mannen är inget värd
den nya överhögheten bryr sig inte om den lilles värld
De måste hållas på mattan
och förstå vem som har makten

Att sedan massor av oskyldiga stryker med
har ingen praktisk betydelse
För de nya politikerna ökar hela tiden sina pengakrav
pengar måste sparas inget sätt kan undvaras

De vill inte en längre veta om en obetydlig
är skyldig eller icke skyldig bara det är billigt
Eller om polisen var en äkta rasist
om åklagar satt i samma sits

Tyckte en obetydlig svartskalle kunde ta smällen
även om han hade alibi för kvällen
Hans DNA i urinen var inte hans
mobilnumret inte hans

Ändå tyckte de han var skyldig i detta struntmål
i det ringa narkotikabrott som bevisligen var ett stort hål
Det kunde vara du eller jag som stod inför rätta
anklagad för något vi omöjligt förstod eller kunde berätta

Nu vill våra kära politiker
vägra dessa anklagade advokater
De ska sköta sin talan mot orättvisor själv
vad händer med dessa oskyldiga själar

Blir de glada av ett straff
eller blir de tuffare
När de blir inlåsta i en cell
borttagen från sin älskades helg

För någonting de inte gjort
tas de från friheten bort
Vad händer när de kommer ut
är det samma människa vi får ut

Eller har den oskyldige tidigare ostraffade
som ofrivilligt sattes i nöd
Blivit en samhällshatare med rätt att döda
blivit en ny Breivik som låter sitt hat ut flöda

Gott folk det är dags att vakna
detta börjar likna en statsminister diktatur
Med övriga politiker som dennes emirer
som skiter i hur

Bara de får mer inkomst
bryr de sig inte om vilken begravningskonst
Som används för dem där nere
de bara vill ha mer och mer

I detta fall blev slut gott
allting gott
På grund av en advokat
som arbetade nästan gratis och löste detta brott





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-15 08:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske inte går lika bra nästa gång.
2013-03-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP