Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken är som en flod

Kärleken är som en flod
när det rinner på
Men man får ha tålamod
om den ska bestå

När den är färsk och ny
är allting gott och bra
Men får man huvudbry
över något som inte är bra

Då blir dagen lätt grå
och man får kämpa för en sak
För att inte illa må
och göra den till en svart leksak

För då är man illa ute
och kan lätt förstöra sitt rykte
Och på kärleken se slutet
för ett rykte som bara var ett rykte

Folk pratar så mycket
gillar att se folk lida
Fall inte för grupptrycket
för allt skit de vill sprida

Kärlek är mellan två
låt dina ögon och öron
Stanna på denna nivå
se och lyssna och tro

Kärlek övervinner allt
om den är äkta
Men är den falsk och salt
är den inte värd att betäcka

Ibland är det bättre att gå
ibland bättre att kämpa
Men tänk alltid tio gånger på
ditt beslut innan du slutar kämpa

För har du hittat den rätta
så kom ihåg inga är perfekta
Ingen kärlek tillhör den lätta
allt har sina defekter

Men tid tillsammans
öppnar nya kärleksvägar
Man blir som en spåman
förstår varandras väggar

Bygger upp ett äkta slott
som blir svårt för andra att riva
Då har du fått en vinstlott
med kärlek som är svår att beskriva

Då kommer folk att titta på er med avund
fundera på varför ni klarade av det
När de sitter där i sin egen avgrund
med svartsjuka pengar lögn och våld som bakgrund













Fri vers av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-15 15:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man får gå halva vägen var,och aldrig tro att bara en ska bestämma.
2013-03-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP