Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 16 mars: Storprotest mot nedskärningar i Bern


Nu drabbas Schweiz också

Nu drabbas Schweiz också
då får man säga jaså
Nu är det bevisat
och överbevisat

Det var sista droppen
för att berätta att toppen
I alla länder
bundit arbetarnas händer

Nu styrs inte länderna längre av länder
nu är det bara kapitalets händer som gäller
Företagen styr och svänger
girar för alla utgifter som tränger sig på

Bygger sitt Joakim Von Anka kassavalv
där badar de i pengar bara för sig själv
Njuter av livet som vampyrer med blodsmak i mun
när blodet i en brunn sinar köper de en ny brunn

Nu försöker 20 000 poliser sjukvårdsanställda
lärare att protestera, de är otillfredsställda
Med att garanterade årliga löneökningar tagits bort
vampyrerna vädrar blod av denna lönedumpningsrapport

De offentliganställdas protest
ses som den största blodfest
På årtionden för vampyrerna
äntligen fick de broschyrerna

På Schweiz, vampyrerna säger
– Snart blir den en schweizerost
Med många döda hål
höjer sitt glas med blod och sjunger skål







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-17 12:40



Bookmark and Share


  agneta pichler

duktigt skrivet.. om något så viktigt

gillar ironin i dina texter..

2013-03-17

  Bo Lövhalka
Mycket bra! Roligt med politiska diktens återkomst Tack!
2013-03-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP