Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visst sken solen mer förut

Visst sken solen mer förut
eller är det jag som är störd
Solen var klarare
himlen var blåare

Barnen cyklade oftare
det doftade mera
Alla var gladare
badade och skrattade

När första vitsipporna kom
blåsipporna kom
Var allting färggladare
till och med maskrosorna var gulare

Nu ser du inga färger längre
känner inga dofter längre
Är inte glad längre
Känner dig inte levande längre

Har du blivit gammal
grinig bortglömd ensam
Blind bitter levande död
utnyttjad övergiven utan bröd

Att bli ensam och svag
är en hård lag
När du kämpat
så hårt med dina händer

Du sökte lyckan
hade den tryggt
I din hand men något hände
den försvann

Varje gång du såg den
försvann den
Och till slut fick du
ingen ny chans

Nu har du facit
i din hand
Skapat av andra
som tog din chans

Dåliga människor vinner
bra människor förlorar
Ditt hjärta brinner lite fortfarande
du ler lite du sålde inte din själ




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-18 11:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
T.o.m. hunden sörjer eländet.
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP