Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett foto på en massa barn var min utgångspunkt. Det var Purim då. En högtid som härstammar från Esters bok i GT. Man klär ut sig och festar. Barnen har skallror. Min text fick namnet PURIM PÅ RIM.


Ein Karem 5


Purim och soliga kläder
och idag är så vackert väder
som om alla dar var såna
himlen är en bella donna

låten barnen komma
barnen komma till mig
donna, donna dej,
barnen bubblar i mig

apelsiner som skiner
och citroner i miljoner
tar sina samman-
träden i träden

tänk på smöret, Ester
tänk på hårfärgsfester
alla här är bröllopsgäster

och vi är ungar vi
och alla gungar vi
sjung, donna, donna dej
vad händer i dag med mig?





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 281 gånger
Publicerad 2013-03-18 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm