Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Slut. Summering? Sammanfattning? Svårt. Så jag skrev så här.


Ein Karem 6


i kaos måste man börja nysta nånstans

religioner är skapade av män för att förtrycka kvinnor
det är en tråd, ett vedträ på brasan
religion är folkets opium
ett vedträd till på brasan
religion är kollektiv lösning på dödsångest
ännu ett vedträd knastrar på brasan
religion är projicerade önskedrömmar
vedträd nummer fyra
religion är tro vi tror är sann
och mitt i bönens brasa sitter vi själva där och brinner

jag har aldrig varit här
och nu är jag här
mitt i Jerusalem
mitt Jerusalem
mitt i Jerusalem är USA
Jer-USA-lem
Via Dolorosa
via dollar USA

namn och namn i namn
jag erkänner att mitt
huvud skvalpar av
Jerusalem när jag är här

varför måste man slå ihjäl varandra
för att man är religiös
undrar jag som ett litet barn

som jag hajar är den enda nyckeln
att det är de levande som ska räknas
men de döda är mer värda än de levande
de begravda mer värda än de grävande
de döda mer vänner än när de var levande
de ligger där och väntar vid Golden Gate
alla tillsammans i lager på lager
muslimer, kristna och judar och
väntar vid porten
de väntar på att Messias ska komma ur porten
de väntar på olika Messias
de väntar på samma Messias
same different Messiah

det är mäktigt och ofattbart och olösligt
och det finns en enda nyckel som låser
upp Gravkyrkan där alla kristna
falanger kryllar och kryllar

och det finns ett enda Old Jerusalem
med judar, kristna, muslimer, armenier
alla skilda åt men
föräldrar till Jerusalem
alla skilda men
med gemensam vördnad
alla med Jerusalems längtan i handen





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-18 11:52



Bookmark and Share


    ordskalv
Tack för dina ord.
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm