Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag Bearfoot vaknar och funderar på Sverige igen.....


En tunn is

En tunn is
våren i antågande
En varm vår bris
snön på avtågande

Inte på en gång
men det töar
Sjunger en sång
det slutar snöa

Ishavskylan är borta
snart ser man vitsippan
natten blir kortare
lite färg på tillvaron tillför blåsippan

Solen skiner oftare
vår termometer visar plus
snart dags att slänga koftan
och stänga vinterns sluss

Droppar från sista istappen
tussilagon sjunger i marken
Man hör fåglarna i parken
i skogen på bergstoppen

Då är det vår
björnen vaknar
Kommer ur sitt snår
det knakar

Ger ett brummelibrum
av lycka
Vaknar ur sin dröm
nu är det dags söka jaktlycka

Jaga ordens mening
både på ont och gott
Ge orden en andemening
i vitt och svart, rött och blått, fattigt och flott




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-18 16:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi får väl hoppas att det blir slut på vinterkylan snart.
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP