Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara förlåtande

Att vara förlåtande
är att göra både Gud
Och djävulen belåten
du får själv gåshud
Smälter ner till ingenting
och får börja om från början
Med att skaffa tillbaks allting
men din kropp är rena smörjan

Det är ingen som tackar dig
att du tänkte på allt och alla utom dig själv
Möjligtvis blir du andlig
eller vill hoppa i en älv
I hopp om att du drunknar
slipper din egen snällhet
Och aldrig mer vaknar
så att du aldrig mer behöver se dig själv

Om du gör motsatsen
köper du kulor och en pistol
Planerar noga brottsplatsen
om du sen skulle råka hamna i domstol
Du skjuter, inte för att döda
det är för lindrigt
Utan du ser till att knäskålarna blir röda
det ska vara riktigt trasigt

Så trasigt att de inte kan gå igen
då har du fått din hämnd
Då kanske du sover bättre sen
eller så blir du över dig själv, SKRÄMD
Så att ditt samvete börjar tala
om att du är lika rutten som deras själar
Även om du försöker samvetet förtala
så kan du nog inte ljuga för dig själv

Så vilken lösning är bäst
låt det vara eller låt det ske
Satsa på någon häst
kommer det inte att ske
Ja då vinner den dåliga människan
utan samvete och heder
Över den bra människan
DET SVIDER




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-19 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP