Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag står ensam kvar på toppen

Jag står ensam kvar på toppen
flaggan är trasig ingen vill se den
Allt är komplicerat
för människor ser inte något
De ser bara sig själva
och vill inga motsatsord svälja
Blir bara arga och förbannade
om andra inte tycker detsamma

Alla är sig själva närmast
ser ingen smärta hos de andra
Men känner sina egen
och tror alltid den egna smärtan är den sanna
Blir de överbevisade
vilket händer ganska ofta
Blir de arga och vreda
sviker sig själv och sin egna

För de måste ha rätt
kan inte svälja en oförrätt
Även om den är sann
så skiter de i den
Därför ser världen ut som den gör
även de någorlunda bra själarna
Glömmer den sanna vägen, när de får en sanning
som för dem inte står högt i kurs

Då rinner ilskan till
och ursäkterna tar vid
För rätten att vara ond och elak
beskyller man någon för dålig stil
Och här står jag
ensam på toppen
Med en trasig flagga
och ingen ser mig ingen förstår mig

Men jag ser ett ljus
i dödens hus
Då slipper jag allt
där finns det inte plats
För förtal Hat egoism egensinnighet
habegär lurendrejeri falskhet elakhet
Oärlighet stöldbegär självupptagenhet
avundsjuka storhetsvansinne girighet

Laster för eget intresse
uppfunna av egocentriska människor
De hör sin egen röst
men lyssnar inte på någon annans röst
Gör onda elaka dåliga saker
med egna åsikter och ursäkter
För att ge sig själva
en ursäkt och tröst




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-21 08:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Inte konstigt att det blir krig i världen
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP