Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 20 mars: Voyager 1 når snart oändligheten


Voyager 1 närmar sig slutet

”Voyager 1” närmar sig slutet
för ett bokslut
På resan i vårt solsystem
som gått utan större problem

Har hittat aktiva vulkaner
på en av Jupiters månar
Alla är förvånade
att rymdfarkosten inte blivit utplånad

Den har rest i över 35 år
det är otroligt att förstå sig på
Den lämnar snart vårt solsystem
men har 50 000 år kvar till nästa stjärnsystem

Men att han överlevt i detta ogästvänliga klimat
är nästan lika otroligt som ett flygande tefat
Men kanske har ”Voyager 1” en överraskning kvar
fastän han är 1,8 miljarder mil från oss idag

Och vem vet vem som hittar vår farkost
när han på andra sidan om oändligheten
Kommer och hälsar på till frukost
och ger dem en guldskiva från jorden




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-21 16:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja,visst är det otroligt att man kan bygga så att det håller så lång tid.
2013-03-21

    ej medlem längre
Ger upphov till svindlande tankar. Intressant att du vände på det hela i slutet, som om vi är utomjordingar!! :)
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP