Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 22 mars: Sonen dog - Apollo ville inte återbetala resa. (I dikten ett engelskt ord Honour = Heder)


Avbeställningsskydd är värdelöst

Avbeställningsskydd värdelöst
du är ändå chanslös
I alla fall om du åker med Apollo
då blir alla intyg nollade utan koll

Trots att de fick sonens dödsattest
tyckte de ändå att de var en snyltgäst
Föräldrarna tror inte detta är sant
de sjuka i Sverige vet att det funkar charmant

Efter mycket bråk och många om och men
damp det ner 6500 kronor i brevlådan men
Det skulle varit 8900 giltiga kronor åter
om allt enligt Apollos avbeställningsskydd råder

Föräldrarna säger det är inte 3500 kronor
det handlar om nu, utan som de säger på engelska: - ”HONOUR”
Det hela är så sjukt som att hamna i en köttkvarn
man har inte ens rätt att begråta sitt döda barn

Känns det igen har vi hört det förut i vår lada
i statlig skattejakt på sjukas tidigare inbetalda
Skattepengar från den tid de var friska
när de blir sjuka och vill få tillbaks lite får de smaka piskan

Kapitalet styr och är hundra gånger värre
än den värsta kommunismen som hade en liten spärr
Men vi blundar och lyssnar på sagor
men när Aftonbladet ringer ändrar Apollo sina slagord

Den enda gången Kapitalet skänker
är i rädsla för dålig reklam, vill inte att folk tänker
Nu byter vi (i detta fall) researrangör
Då blir man helt plötsligt med orden jonglör





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-25 01:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP