Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
AFTONBLADET: 23 mars: Oroligt före islamistkritikers möte


Jag är orolig över Sveriges framtid

Jag är orolig över Sveriges framtid
hur ska vi kunna leva i denna rövartid
Där alla bara på sig själva tänker
och det spelar ingen roll vilka jag nämner

Antimuslimer vill ha en manifestation
i detta fall råkade Malmö var dess station
De ville prata om politisk islam på torget
motdemonstranterna förvandlade ett fredligt torg

Till en tillfällig krigszon innan de ens börjat sitt tal
jag frågar er alla muslimer om detta är er lag
Ingen får tycka i ert land och nu vill ni göra oss lika illa
om ni inte gillar något måste alla tycka lika

Jag informerar er om att vi ännu inte är en diktatur
att man måste ha polistillstånd för torg-tal ligger i vår natur
Men varför följer ni inte vår lag
vem har gett er rätten att bestämma utan lag

Om ni inte gillar Sveriges land och lagar
varför åker ni hit och inte dit där allting er behagar
Om vi pratar och diskuterar utan synd
kanske vi kan mota Olle i grind

Jag vet inte hur ni tänker
men våld för alla åsikter är för mig otänkbart
En våldshandling oavsett vem som gör den
är alltid lika fel och bör förkastas av en hjärnfrisk en






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-25 02:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Du är nog inte ensam om att vara orolig...
2013-03-25

    ej medlem längre
Det är allt stora skäl att orora sig.
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP