Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 24 mars: Kyrkan maktpspelare på Cypern


Hurra för kyrkan

Hurra för kyrkan
detta är värt att dyrka
Men nu hände det inte här
utan i Cyperns värld

Dess ärkebiskop ger bort kyrkans alla egendomar
till staten för att undvika ekonomisk kollaps
Jag tycker han visar en vishetens rikedom
på ett hjärta som är utanför dagens mänskliga ellips

Samtidigt har han spätt på oron
med att prata ont om euron
Men han har kanske rätt
ju större ju mer orätt

Det har USA bland annat visat
genom att leka värdspolis för eget intresse
Makten bara sig själv lovprisar
allt annat är av andrahandsintresse




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-25 04:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP