Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i tussilagodrömmarnas tid



i tussilagodrömmarnas tidevarv

under vitsippornas väntan


ger solen sin klara blick

stort

över nejder,


ser i Vårvindens öga,

säger de sedvanliga

vårorden:


" varmare, vännen Vårvind!

ingen tid att spilla; ishavsvinden

försenar vårfesten; vänd och vin

med sydliga värmevindar fortast!

sätt igång att jobba med mig-

vi kan inte vänta med våren,


alla står redo!! "





Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-25 12:24



Bookmark and Share


  Sunlight
härlig dikt!
kan känna doften av de små solarna..
hör koltrasten ljuva stämma hälsa våren :)
2013-03-28

  anits VIP
Underbart skaldat, nu får
vårvärmen komma
2013-03-25

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vi är alla redo för vårvärmen...vill slippa drömma mer...
2013-03-25

  Gunnar Hilén VIP
Mera mera !
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran