Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns det något gott i den här världen

Finns det något gott i den här världen
eller har alla glömt givmildhetens och tacksamhetens värden
Är världens civilisation på väg att gå under
kommer Nordkorea och Iran med blixt och dunder
Som besvaras av USA och Israel med än bättre bomber
och ger upphov till nya stormar orkaner tyfoner tromber
Jag ser ingen lösning
utan idag känns alla ord som att slösa
På sin egen kraft
på något som är utanför din makt

Känns som om man vill ge upp
inte gå upp med nästa tupp
Man är så ofantligt trött
ser till och med lite rött
Åt allt förtal falska ord
som utspelar sig på denna jord
Vare sig det gäller länder
eller vänner
Arbetskamrater samhällskamrater
släktingar poeter

Alla verkar vara lika dumma
och skumma
Inga verkar vara ärliga
och härliga
Inte ens de som är rika
och har råd att andras liv berika
Inte ens släktingar
med samma blod i artärerna
Inte ens präster
med Bibeln som fäste

Vi glider
många Lider
Sakta men säkert
inte läckert
Närmare hin håle
som kör upp en påle
I vår stjärt
och ler svart
När vår själ
i mörkret blir gift med djävulen




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-26 06:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP